Защо звукотерапия?

видяна5721 пъти!

„Знаете ли, че душата ни е съставена от хармония?“- Леонардо да Винчи
Пеещата купа произвежда невероятни вибрации и звук. Тези красиви тибетски купи заемат важно място в духовните и религиозни практики. Будистките монаси са използвали тези пеещи купи в своите молитви от хиляди години. Тези древни инструменти идват от Тибет, Непал и Индия. Действителната история на пеещите купи е неясна поради нашествието в Тибет от китайската окупация. Някои доказателства обаче сочат, че произходът на пеещите купи датира от Буда Шакямуни ( 560-480г.пр.н.е.)
Използването и популярността на пеещите купи се разпространява в цяла Азия и страни като Китай, Япония и Монголия. Японските и виетнамските будисти също използват тези пеещи купи, за да почитат предците си и да извършат погребални ритуали. Тези купи се използват при медитация, йога, звукова терапия и др.
Пеещите купи имат невероятни лечебни свойства. Те могат да достигнат Тета честоти на мозъчните вълни, свързани с яснота, интуиция и дълбоки медитативни състояния. Горния край на диапазона на Тета мозъчните вълни е жизненоважен за лечението на ума, тялото и духа.
Топ5️⃣ пет предимства на пеещата купа са:
👉Намалява стреса и безпокойството😇
👉 Създава състояние на дълбока релаксация☯️
👉 Подсилва имунната система💯
👉 Подобрява кръвообръщението и притока на кръв❤️
👉Балансира седемте чакри 🕉

видяна5721 пъти!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *